Internationaal vredesinitiatief opgepakt door Bredase klokkenluiders

Op zondag 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. In Groot-Brittannië is daarvoor een bijzonder initiatief gestart: ‘Ringing out for Peace, Armistice 100’. De organisatie wil een vredesboodschap over de hele wereld verspreiden. Het gaat daarbij ook om de 1400 klokkenluiders die tijdens die oorlog gevallen zijn. Hoofddoel is dat men zoveel mogelijk klokken wil laten luiden. Dit initiatief is in Breda opgepakt. Het Klokkenluiders Gilde Breda heeft zich aangesloten met het aanbod om Nederlandse en Belgische collega-klokkenluiders te vragen om zich ook aan te sluiten. Dit heeft een breed gehoor gevonden en vele gildes in binnen- en buitenland hebben nu medewerking toegezegd. Het is de bedoeling dat er om stipt 19.05 uur geluid wordt, in ieder land en eigen tijdzone, vanuit maar liefst “1000 torens”. Het Klokkenluiders Gilde Breda is trots hieraan een bijdrage te kunnen leveren en zal graag zelf “haar” Nassauklok van de Grote Kerk luiden.

“We would love all ringers around the world to do something special this day to ring out for peace, and to send in their ideas to share with others.”

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *