Ringing out for Peace – Luiden voor de Vrede

Op zondag 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. In Groot-Brittannië is een initiatief ‘Ringing out for Peace, Armistice 100’ (Luiden voor Vrede, Wapenstilstand 100). Zij herdenken het einde van de Grote Oorlog én de 1400 klokkenluiders die tijdens de oorlog gevallen zijn. De organisatie wil zich nu verenigen om een vredesboodschap over de hele wereld te verspreiden. Het Klokkenluiders Gilde Breda wil zich graag hierbij aansluiten. Nederland was niet direct betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, maar indirect wel. Solidair zijn met dit initiatief is een mooie geste om achter de vredesboodschap te staan en onze 1400 Engelse gevallen mede-klokkenluiders van weleer te herdenken. De organisatie heeft tal van activiteiten, (waaronder het werven van 1400 nieuwe luiders die de luiders ‘vervangen’ die gevallen zijn). Hoofddoel is dat men zoveel mogelijk klokken wil laten luiden. “We would love all ringers around the world to do something special this day to ring out for peace, and to send in their ideas to share with others.” Het is de bedoeling dat er om stipt 19.05 uur geluid wordt (in ieder land/eigen tijdzone om 19.05 uur) en dat “vanuit 1000 torens geluid zal worden.” Vanuit de organisatie is verheugd gereageerd op ons aanbod om om 19.05 uur Nederlandse tijd te willen luiden, alsmede stellen ze ons aanbod om onze Nederlandse en Belgische collega-klokkenluiders te vragen om zich bij dit mooie initiatief aan te sluiten zeer op prijs.

Wanneer jouw klokkenluidersgilde mee wil doen aan dit bijzondere en unieke initiatief, dan graag – vóór 20 oktober – een mail aan: brunopeek@mac.com (met een cc aan klokkenluidersgildebreda@gmail.com) met de volgende gegevens:

Name of Church / Naam Kerk:
Address of Church / Adres Kerk:
Name of Country / Land:
Name of Contact / Contactpersoon:
E-mailadres:

Op www.brunopeek.co.uk en www.brunopeek.co.uk/wp-content/uploads/2018/08/Battle’s-Over-Guide.pdf kun je de gids bekijken met alle informatie over ‘Ringing out for Peace’, waar ook de gegevens van de eventueel deelnemende Nederlandse en Vlaamse klokkenluidersgilden worden opgenomen indien doorgegeven voor 20 oktober.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *